Om oss

Pålsjö Östra förskola är en liten förskola som består av avdelningen Lingonet för barn mellan 1-5 år. Förskolan består av ett hus och en stor och varierad gård med gräs, sand, kulle, lekredskap och cykelgångar. Vi har mycket grönska, vilket ger många olika lekrum.

Vår förskola ligger mitt i bostadsområdet Pålsjö Östra, precis intill Pålsjö skog dit vi ofta går för att utforska och leka. Pålsjö Östra bostadsområde är bilfritt och det är väldigt bra för oss då vi rör oss en del mellan de olika lekplatser och skogsdungar som området erbjuder.

Barn behöver bra mat

Vi har fördelen att ha ett eget kök! Dagligen känner vi den härliga doften av mat som tillagas och ofta sprider sig doften av nybakat bröd genom lokalerna. Förskolans kök har egen kokerska som lägger stor vikt vid att maten ska vara näringsrik och god. All mat på förskolan är utan onödigt socker och ekologiska råvaror är prioriterade.

Vårt närområde

I vårt område ingår tre förskolor: Pålsjö Östra förskola, Ringstorps förskola och Västra Berga förskola. Pålsjö Östra förskola tillhör Ringstorps skolområde och vi samarbetar förstås med Ringstorpsskolan. Ringstorpsskolan har elever från förskoleklass till och med skolår 6 och fritidshem.